Aquest dimarts, 5 de juliol, a les 7 de la tarda, la Biblioteca Pilarín Bayés, de Santa Coloma de Cervelló, acollirà la presentació del llibre “No parlaràs mai un bon català” (Eumo Editorial, 2021) del filòleg i diputat d’En Comú Podem, Joan Mena. El grup Progrés organitza l’acte, que conduirà l’educador social Josep Torrico.

El llibre de Joan Mena està tenint un gran ressò i els actes de presentació es multipliquen a la comarca i a tot el país, amb gran assistència de públic. És normal: si el tema del català sempre ha interessat, ara, els atacs que ha rebut la immersió lingüística han tornat a posar d’actualitat el debat sobre el seu ús social i a l’escola.

Progrés de Santa Coloma, que forma apart del govern municipal, “convida a la població a reflexionar sobre el model educatiu a Catalunya en les darreres dècades, quan s’ha aconseguit que el català hagi esta la llengua comuna , potenciant la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, i facilitant el coneixement del català i el castellà” per part de tota la població del país.

En aquest llibre, l’autor desmunta mentides sobre la immersió, posa la seva pròpia experiència com a exemple d’èxit i reflexiona sobre el que ha aportat i hauria de seguir tenint l’educació pública al nostre país. Mena ha defensat des de la tribuna del Congrés de Diputats la immersió lingüística a les escoles, davant els atacs de PP, VOX i Ciutadans. Joan Mena, que serà cap de llista d’En Comú Podem a Sabadell a les properes eleccions municipals,  afirma “Sóc castellanoparlant i defenso la immersió linguística perquè a qui més beneficia és a persones com jo”.

Amb aquest acte, Progrés recupera els seus Debats Oberts, un espai de reflexió i aprenentatge sobre temes d’interès local i general.

Font: PROGRÉS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here