El malestar entre la ciutadania en relació al deficient funcionament i el mal estat de manteniment (a la fotografia) del servei d’autobusos de la zona del Baix Llobregat Sud, gestionat per l’empresa AVANZA,  s’incrementa cada dia que passa. La “Plataforma per un servei digne d’autobusos al Baix Llobregat”, integrada per PTP, Catalunya Camina, CCOO, UGT, CGT, FAVBLL i ECOM, ha convocat una manifestació per aquest dissabte que anirà de Gavà a Viladecans. Ahir, Lluís Carrasco, de la PTP, i Carles Ortí, de Catalunya Camina, publicaven en aquest diari, elBaix.cat, un contundent article d’opinió demanant solucions a l’AMB i als ajuntaments. Alguns partits polítics donen suport a la convocatòria de manifestació, que té en el punt de mira al vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, el senador i primer secretari del PSC comarcal, Antoni Poveda.

Tota aquesta pressió ha començat a produir efectes: els ajuntaments de Gavà, Castelldefels, Sant Boi i Viladecans, tots amb alcaldia del PSC, van fer públic ahir, 5 de juliol, un comunicat conjunt exigint a l’empresa AVANZA que millori immediatament el servei d’autobús i instant l’AMB a posar en marxa els mecanismes legals necessaris per garantir el compliment del contracte.

El comunicat afirma que “els responsables municipals han mostrat la seva indignació per una situació que, lluny de millorar, ha anat empitjorant progressivament”. Alhora, reclama “a l’empresa adjudicatària que incrementi els recursos personals i materials necessaris per resoldre amb urgència les deficiències de la flota”.

Els ajuntaments demanen que l’AMB, com a responsable de la gestió del servei, “explori totes les eines legals que contempla la concessió per garantir el compliment del contracte i que no es descarti l’obertura d’un expedient sancionador”, una tasca que és responsabilitat de la Vicepresidència de Transport i Mobilitat.

El programa Els Matins de TV3 ha dedicat aquest dimecres un reportatge a la situació titulat “L’agonia dels autobusos del Baix Llobregat”. Tot i que ha intervingut un portaveu de l’empresa concessionària AVANZA, que ha demanat disculpes a les persones usuàries, segons TV3 cap representant de l’AMB ha volgut parlar.

Aquest mateix matí, dimecres, 6 de juliol, l’empresa AVANZA ha publicat un comunicat en el que, a més de reiterar les disculpes per les afectacions al servei, atribueix la situació “al mal estat, dèficit de manteniment i excés d’antiguitat de la flota subrogada de l’anterior operador del servei”, i anuncia que “reforçarà la flota d’autobusos amb 136 vehicles nous”.

La manifestació del proper dissabte, 9 de juliol, que ha provocat abans de fer-se tots aquests moviments, sortirà a dos quarts de 10 del matí des de l’Estació de trens de Gavà i anirà fins a l’Ajuntament de Viladecans; les entitats organitzadores han demanat a les persones assistents que portin paraigües, atès que, segons diuen, l’aixopluc que haurien d’haver donat les administracions en aquest tema ha estat pràcticament inexistent.

Font: Ajuntament de Gavà, TV3 i AVANZA

Fotografia: Catalunya Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here