Mala maror dins l’independentisme. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Molins de Rei  (a la fotografia en un acte de presentació del llibre de Gonzalo Boye)  ha fet pública, a través d’un comunicat, la carta que el Secretariat Territorial de la localitat ha fet arribar “als seus socis, amics i simpatitzants”.

En l’escrit, l’ANC explica que va convocar als partits independentistes que tenen representació al Ple de l’Ajuntament (Junts, ERC i CUP) a una trobada pública amb l’objectiu que poguessin informar sobre quina ha estat la seva acció durant els tres anys que porten de legislatura municipal, i, sobre tot, “què pensen fer a la propera legislatura si surten elegits, fonamentalment en el tema de la independència de Catalunya”.

La convocatòria no ha tingut èxit: només la CUP va acceptar anar-hi. ERC i Junts van declinar la invitació de l’ANC.

L’ANC ha publicat les respostes:

ERC: “La nostra assemblea considera que l’ANC actualment i des de fa temps, és una formació que ha escollit l’ideari d’altres forces polítiques i que per tant no ofereix, al nostre entendre, els mínims de neutralitat i equidistància per presidir aquest acte”.

Junts per Catalunya, que governa Molins de Rei amb el PSC, utilitza un argument més diplomàtic però que porta a la mateixa conclusió: “ En aquests moments estem pendents de candidat per presentar a les properes eleccions, per tant no estem en disposició de fer declaracions”.

L’ANC, visiblement molesta per les respostes, afirma que “volem manifestar clarament que no serà actuant amb els mateixos mètodes que utilitza Espanya, d’acusar sense demostrar res, que ens sotmetran. Exigim la rectificació dels que actuïn o hagin actuat d’aquesta manera”.

L’ANC considera que “les entitats independentistes hem de buscar el nostre propi camí, perquè ja es veu que ara no és el mateix que el dels partits, com sí que ho va ésser en d’altres moments”. L’ANC de Molins de Rei adverteix que “no es planteja en aquests moments donar suport a cap partit dels autoanomenats independentistes”.

Font i fotografia: ANC Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here