A les portes de la manifestació d’aquest dissabte, el conflicte dels autobusos al Baix Llobregat Sud no para de generar noticies.

L’AMB parla

Abans d’ahir, l’empresa concessionària AVANZA, atribuïa en un comunicat, del que es fa ver ressò elBaix.cat,  la responsabilitat del mal funcionament a l’anterior empresa que gestionava el servei, Mohn.  Aquest dijous, l’AMB ha corregit l’errada de no voler donar explicacions davant els mitjans de comunicació i Joan Maria Bigas, Director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, l’àrea que presideix el socialista Antoni Poveda (que continua sense parlar), va aparèixer al programa Els Matins de TV3 (a la fotografia).

Bigas va atribuir el que està succeint a la mala gestió de l’empresa AVANZA, a qui va amenaçar amb sancions econòmiques si no posa en marxa el pla de xoc que es reclama i compleix els seus compromisos. També va informar que l’AMB ha tramitat sancions i reclamacions a l’anterior empresa concessionària  per incompliment de les seves obligacions en el contracte anterior. Segons Bigas, l’empresa  “està sobrepassada”, i va desqualificar en part els arguments d’AVANZA perquè la inspecció sobre els autobusos de l’anterior empresa, Mohn, no va detectar mancances significatives.

Bigas va anunciar que, de moment, l’AMB, posarà en funcionament 8 autobusos híbrids nous que estava previst destinar a altres serveis i que estaran operatius a partir de la setmana que ve. I va advertir a AVANZA de que o reverteix la situació o serà penalitzada. Bigas va reconèixer que han perdut la confiança dels usuaris del Baix Llobregat Sud, però va recordar que l’AMB no ha deixat de millorar el servei.

La PTP pressiona

Per la seva banda, l’Associació per la  Promoció del Transport Públic (PTP), una de les organitzacions convocants de la manifestació de dissabte, ha publicat a les xarxes diversos missatges sobre la situació del serveis d’autobusos. En un, crida a participar a la Marxa Reivindicativa amb paraigües, d’aquest dissabte, que sortirà de Gavà a dos quarts de 10 del matí. En un altre, demana a l’AMB que garanteixi la qualitat del servei i que iniciï un procediment sancionador a la companyia, alhora que recorda que cal resoldre els problemes estructurals del Baix Llobregat : Carrils bus a B23, Diagonal, C315 i Gran Via, la necessitat d’intercanviadors més moderns, com en el cas de Cornellà (Bus- Rodalies) o advertint que el projecte de la C245  no té en compte la velocitat comercial del bus amb una segregació incorrecte de les rondes.

En un tercer missatge, la PTP denuncia que “la situació empitjora al Baix Llobregat Sud amb AVANZA” i recorda que el servei està més deteriorat que mai: serveis cancel·lats, avaries als vehicles i rampes no operatives. En definitiva, no es compleixen els mínims establerts pel contracte.

I aquest dissabte, la manifestació.

Fonts: TV3 i PTP

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here