L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat disposa d’un servei dissenyat per ajudar a adolescents i joves que puguin tenir problemes psicològics. Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En els darrers 25 anys hi ha hagut un augment del 75 % de la depressió i l’ansietat entre els adolescents. La recent pandèmia i el confinament han implicat també un increment de casos. Una enquesta realitzada per l’Ajuntament d’Esplugues al llarg del curs escolar que ara ha acabat entre 400 alumnes de 4t. de l’ESO, va detectar que la meitat de les noies i un de cada quatre nois definien el seu estat d’ànim com a negatiu.

El passat mes de maig a Esplugues va entrar en funcionament un nou servei de suport psicològic per a adolescents i joves, “Esplugues amb tu”, que té com a objectiu actuar de manera preventiva en casos de malestar emocional perquè no s’agreugin. Segons l’alcaldessa de la ciutat, Pilar Díaz, “som la primera porta que podem detectar aquests tipus de casos, que malauradament han augmentat en la població infantil i juvenil amb motiu de la pandèmia de Covid”.

El telèfon Esplugues amb tu (633 835 900) funciona dilluns i divendres des de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.  L’atenció presencial té lloc els dimarts i dimecres des de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, a l’Oficina Jove d’Emancipació, ubicada al Casal de Cultura Robert Brillas (a la fotografia).

Font i fotografia: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here