Tot i les opinions de Donald Trump i d’aquell familiar de Rajoy que negava el canvi climàtic, la seva evidència és cada vegada més clara. I algunes de les conseqüències són les altes temperatures que patim, el perill d’incendis forestals  i la sequera.

L’Ajuntament de Vallirana ha publicat un Ban de restriccions en l’ús de l’aigua potable. Segons el consistori, la situació generalitzada dels aqüífers de Vallirana, que han descendit fins a situar-se en nivells d’excepcionalitat, obliga a adoptar mesures amb l’objectiu de mantenir les reserves d’aigua al màxim nivell possible.

Això obliga a mantenir i /o modificar les restriccions en l’ús de l’aigua portable en relació al darrer Ban de restriccions de data 2 de setembre de 2021. L’Ajuntament es veu obligat a ordenar les mesures cautelars següents:

Prohibició de l’ús de l’aigua potable en aquests casos:

  • Reg o neteja de vials, carrers i voreres, de caràcter públic o privat.
  • Reg de jardins, horts , arbres, zones verdes i esportives , de caràcter privat.
  • Emplenat de piscines d’us privat.
  • Emplenat d’estanys i fonts ornamentals.
  • Fonts per al consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament.
  • Neteja amb mànega de qualsevol classe de vehicles ( exceptuant les efectuades per empreses dedicades a aquesta activitat).

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana i recorda que l’incompliment d’aquestes mesures pot donar lloc a l’establiment de possibles sancions.

Font: Ajuntament de Vallirana

Fotografia: Jardineria On

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here