Segons informaven diversos mitjans de comunicació aquest diumenge, 17 de juliol, Arran, l’organització de joves de l’esquerra independentista vinculada a la CUP ha patit una greu escissió.

Una part d’Arran s’ha escindit i ha creat un nou espai polític anomenat Horitzó Socialista. Arran té implantació en diversos municipis del Baix Llobregat i de moment es desconeix quin serà l’abast total de la seva ruptura a la comarca. De moment, segons Vilaweb, al Baix Llobregat donen suport a Horitzó Socialista les assemblees de Viladecans i Castelldefels, al costat de les de l’Hospitalet, València, Vila-Real, l’Alt Empordà i el Baix Empordà i diverses assemblees de barris de la ciutat de Barcelona

Segons un comunicat d’Arran, la decisió s’ha pres per “motius ideològics i estratègics “ i després de mesos de “tensió” per les diferents postures presents a l’organització.

Arran denuncia que es tracta d’un seguit de militants que, malgrat de moment segueixen utilitzant les xarxes socials d’assemblees d’Arran, “no comparteixen el projecte de l’esquerra independentista ni la formulació d’una proposta revolucionària socialista, independentista i feminista als Països Catalans”.

Horitzó Socialista, per la seva banda, es defineix com “l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans”. El nou espai afirma que “trenca amb les limitacions que suposen el nacionalisme i l’interclassisme” en el que semblaria  una crítica al seguidisme de la CUP en relació a Junts i ERC.

Arran, grup juvenil vinculat  a la CUP i amb dret de vot en els seus òrgans de direcció, justifica que “és recorrent i sovint necessari que apareguin crítiques“ però afegeix que “quan les crítiques no tenen voluntat de construir és fàcil que acabin derivant en postures cada cop més rígides , immòbils i irreconciliables”.  Afirma també que “no es pot debatre amb qui no vol ser convençut”.

Caldrà veure els propers dies i setmanes cap a on es decanten els membres de les assemblees d’Arran a cada municipi del Baix Llobregat. La notícia arriba just abans que el dirigent de la CUP, Albert Botran, protagonitzi aquest dimarts un acte públic a Molins de Rei, tal com ja ha informat elBaix.cat.

Fonts: Vilaweb i Públic

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here