L’onada de calor es veu agreujada al Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni de Sant Boi de Llobregat pel mal funcionament dels sistemes de refrigeració i ,en alguns casos, per la manca d’aire condicionat. I axó, quan es pot arribar a temperatures properes als 40 graus, provoca una situació extrema de patiment a residents i professionals.

CCOO exposa en un comunicat algunes de les situacions que s’estan vivint a  l’Hospital: unitats assistencials sense aparells d’aire condicionat a totes les sales, inclosos alguns passadissos i algunes habitacions, aparells espatllats, dispositius portàtils insuficients…. Segons mesuraments realitzats per representants de CCOO en algunes habitacions i al menjador les temperatures estan per sobre dels 27 i dels 29 graus.

Segons el sindicat, aquesta situació de manca de climatització incompleix la normativa vigent, concretament la norma UNE 100713, relativa a les instal·lacions d’aire en hospitals creada amb l’objectiu “de protegir els pacients i el personal que treballa als hospitals”.

Davant la gravetat de la situació i de que l’empresa no ha fet cas de les protestes del sindicat (a la fotografia), CCOO ha decidit interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball. Cal recordar que Germanes Hospitalàries Benito Menni té milions d’euros de beneficis cada any.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here