La Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat valora, en un comunicat, molt positivament la mobilització ( a la fotografia) per aconseguir un servei digne d’autobusos al Baix Llobregat Sud, que va culminar en la important manifestació celebrada el 9 de juliol, de la que elBaix.cat va informar.

La Plataforma recorda que en la marxa de Gavà a Viladecans van participar-hi unes 400 persones sota el crit unànime de “Volem autobusos nous ja!”. També valora de forma positiva que la sola convocatòria de la mobilització fes reaccionar les administracions (ajuntaments i AMB) i l’empresa AVANZA.

Segons la Plataforma, la decisió de l’AMB de posar a disposició del servei vuit nous autobusos no sembla millorar la situació. Malgrat tot, les entitats que conformen la Plataforma valoren positivament el canvi d’actitud de l’empresa i de l’AMB.

La Plataforma recorda que la rebaixa del preu del transport públic a partir de l’1 de setembre pot suposar un increment del número de passatgers i considera que la renovació de flotes per part de l’AMB s’hauria de multiplicar almenys per quatre.

Exigència de la declaració del servei com a prioritari en la renovació de flotes

La Plataforma demana a l’AMB “que declari urgentment aquest servei com a PRIORITARI en la renovació de flotes de tota l’Area Metropolitana i destinar almenys 40 vehicles autobusos nous ( provinents de la renovació d’altres flotes amb autobusos en molts millors condicions) al servei gestionat per AVANZA, per garantir un servei suficient des de l’1 de setembre, fins el mes de juliol de 2023, data en la qual, suposadament culmina la renovació que ja hauria d’haver-se produït en els anys anteriors”.

També es demana a l’AMB que “faci pública a tots els usuaris i usuàries, no tan sols les seves disculpes, sinó quina és la planificació real prevista per la renovació de la flota destinada al Baix Llobregat Sud, amb el corresponent calendari d’arribada i posada en servei dels nous autobusos”.

Font: Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat

Fotografia: elbruguersdigital

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here