Que s’hagi complert allò que es va pactar entre els Comuns i ERC l’any 2019 i que el republicà Oriol Bossa sigui ara alcalde de Sant Feliu de Llobregat, ha provocat la ira del PSC, que va demanar públicament als Comuns que trenquessin l’acord i es quedessin l’alcaldia, tal com va informar en el seu moment elBaix.cat.

Unes setmanes després, el PSC de Sant Feliu, que encapçala la regidora Lourdes Borrell, ha distribuït un full informatiu en el que acusa ERC de “no mirar pels interessos de Sant Feliu” perquè “la ciutat no és la seva prioritat” ja que el seu programa “sol (sic) es preocupa per la independència”.

El PSC es mostra contrari a la instal·lació de la nova Escola Comarcal d’Hosteleria, reclamada durant molt de temps, que s’ubicarà en una nau de Can Bertrand, i formula una objecció ben curiosa tenint present que es tractarà d’un equipament comarcal : que “no hi tindran preferència els nostres veïns/veïnes”.

Els socialistes acusen Oriol Bossa, responsable de la gestió de la recollida de residus, de que aquest servei és el pitjor valorat per la ciutadania, i d’haver adjudicat contractacions “que són nul·les de ple dret”.

Amb aquest atac, el PSC sembla descartar qualsevol suma d’esquerres que inclogui ERC després de les eleccions de 2023, amb la qual cosa, la seva política de pactes, davant la previsible desaparició de Ciutadans, queda reduïda a una impossible suma amb el PP o a convèncer a En Comú Podem que no reediti el seu acord amb ERC. La desqualificació que el PSC fa d’ERC pel fet de ser independentista es produeix a Sant Feliu mentre el primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, s’ofereix a ERC per pactar els pressupostos de la Generalitat del 2023, i el PSC governa a la comarca amb partits independentistes en municipis com Castelldefels ( amb ERC) o Molins de Rei (amb Junts).

Fotografia de la Casa de la Vila: ElPuntavui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here