Les intenses negociacions entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, liderades per la fins fa poc alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, i el Departament d’Educació de la Generalitat, es van concretar en l’acord d’instal·lació de l’Escola d’Hosteleria i Turisme del Baix Llobregat a la capital de la comarca.

En compliment d’aquell acord, ara, el Govern de la Generalitat, en la seva sessió de dimarts, 19 de juliol, va aprovar destinar més de 2’3 milions d’euros per finançar part de les obres de reforma de l’equipament municipal de la Nau de les Sedes de Can Bertrand (a la fotografia),  propietat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, per ubicar-hi l’Institut Escola d’Hosteleria  i Turisme del Baix Llobregat.

L’aprovació del Govern farà possible fer front a les despeses econòmiques que s’acordaran properament en un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació, l’Ajuntament de Sant Feliu i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Fa uns mesos l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidenta de l’AMB, anunciava la participació de la institució metropolitana en el finançament del projecte, tot declarant que “reforça la centralitat de Sant Feliu” i “les possibilitats de formació” del seu jovent, posant en valor la perseverança de Lídia Muñoz, decisiva, segons Colau, per aconeguir l’acord entre les diverses institucions.

Aquest futur conveni establirà que els 2’3 milions d’euros que aporta la Generalitat es dividiran en dues anualitats: 1.206.596’73 euros el 2025 i 1.150.000’00 euros el 2026.

La ubicació d’aquesta Escola a la nau de les Sedes, permetrà aprofitar aquelles instal·lacions de l’antiga fàbrica de Can Bertrand  i dinamitzar la zona, suposarà una possibilitat de formació per a nois i noies de la comarca en uns àmbits ( l’Hosteleria i el Turisme) amb molt de futur i  reforçarà la capitalitat comarcal de Sant Feliu , esdevenint un factor positiu per a l’economia de la ciutat, derivat de la presència del professorat i els alumnes.

Font: ACN

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here