No havien passat ni 24 hores des que el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, tal com va informar elBaix.cat, desqualifiqués la mesura acordada pel Govern central de decretar la gratuïtat de Rodalies, que els dos sindicats majoritaris de Calalunya, CCOO i UGT, exigien al govern català que apliqui la gratuïtat del transport públic.

En una roda de premsa celebrada el dijous, 21 de juliol, Javier Pacheco, secretari general de CCOO, i Camil Ros, secretari general d’UGT (a la fotografia), criticaven “l’absència” del Govern de la Generalitat en el combat contra la inflació.

Els sindicats recorden les dificultats que està provocant la inflació disparada a la ciutadania. Aquesta situació és especialment greu  en zones populars com la comarca del Baix Llobregat.

CCOO i UGT lamenten la manca d’acció de l’executiu català i li reclamen un  Pla de Xoc que inclogui mesures com un bo social de 150 euros per a les factures energètiques, que complementi l’estatal, o ampliar els beneficiaris de la renda garantida de ciutadania.

Una de les mesures que els sindicats exigeixen és la gratuïtat de tot el transport públic, tot el contrari del que planteja el vicepresident Puigneró.

Els dos secretaris generals van demanar a la Generalitat que inverteixi el romanent de més de 800 milions d’euros que mostra la liquidació pressupostària del mes de juny i la faci servir per desenvolupar polítiques socials.

També van recordar al vicepresident Puigneró que “la protecció social no són les retallades de demà”, després de les declaracions del dirigent de Junts al Parlament. “El que són les retallades del demà són les reduccions dels impostos als rics” van afegir, en al·lusió a la proposta del Congrés de Junts per Catalunya de suprimir els impostos de successions, donacions i patrimoni.

Font: CCOO i UGT

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here