L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló continua avançant en la recuperació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic  local.

Ja s’han aprovat els projectes i el finançament per a iniciar els treballs que han de permetre la rehabilitació i l’ús públic de la masia de Can Roc (a la fotografia)  i de l’antic ajuntament.

A Can Roc es realitzaran actuacions per a garantir-ne la preservació i evitar el deteriorament , com a primera fase abans d’una rehabilitació de més abast: en concret, se’n renovarà totalment la coberta, se’n canviaran les travesses de fusta i s’hi farà el forjat que separa la planta baixa de la planta pis.

Pel que fa a l’edifici de l’antic ajuntament, se’n farà una redistribució general i s’hi instal·larà un ascensor per a suprimir barreres arquitectòniques; amb la voluntat d’optimitzar l’espai, s’hi crearà una entrada pel carrer de l’Església. Finalment s’hi realitzaran millores com la instal·lació d’aerotèrmia, se’n recuperarà la coberta vista sense el fals sostre i es milloraran els aïllaments  tèrmic i acústic.  Els treballs, que podrien començar al setembre, estan previstos dins el Pla d’Usos d’Equipaments i Gestió.

L’any 2019, l’alcaldessa Anna Martínez va signar amb Anna Duran el conveni que regulava la donació del fons documental, que abasta set segles, de la Masia de Can Roc a l’Ajuntament de Santa Coloma.

Font i fotografia: Ajuntament de Santa Colona de Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here