Per vuitena vegada, l’entitat Ecologistes en Acció ha atorgat a les platges de Viladecans, el Remolar i Cal Francès, la distinció de “Platges Verges”.

Els 1’6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquest guardó de totes les comarques de Barcelona. Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner.

Els guardons busquen posar en valor aquelles platges que es mantenen en el seu estat natural sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana.

Els distintius es van lliurar el passat 18 de juliol a Tortosa i els van rebre 18 platges de set municipis, cinc d’aquests del Delta de l’Ebre.

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient de Viladecans, Encarna García (a la fotografia), dels Comuns, va declarar:  “Estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que posa en valor tant l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i alhora tan fràgil”.

La platja del Remolar, tal com va informar elBaix.cat, està tancada fins aquest diumenge, 31 de juliol, per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció.

Font i fotografia: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here