S’ha obert un nou escenari en el conflicte dels busos del Baix LLobregat Sud. Representants d’ERC a diverses institucions van portar el dimecres, 27 de juliol, una queixa a la seu de la Sindicatura de Greuges pel pèssim servei de bus interurbà  a la zona sud de la comarca, del que elBaix.cat ha anat informant. Els republicans agreixen la rebuda per part de l’equip de la Sindicatura.

La queixa sol·licita a la nova Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas (a la fotografia), que reclami tant a AVANZA com a l’AMB posar remei amb urgència a les múltiples i reiterades deficiències que acumula el servei, amb autobusos de 15 anys d’antiguitat en estat molt precari i que posen en risc usuaris i conductors subrogats.

La petició te el suport de 1.260 signatures recollides durant una campanya que va començar el mes de juny.

ERC denuncia la “manca de diligència” del vicepresident de l’Àrea de Mobilitat, Transports i Sostenibilitat de l’AMB, el socialista Antoni Poveda, a qui fa mesos que reclamen que adscrigui de forma provisional autobusos d’altres concessions mentre no es renovi la flota actual ( quelcom que començaria a materialitzar-se a finals d’any o inicis del 2023), per tal de retirar els vehicles antics i atrotinats que representen un perill per a les persones.

El malestar de la ciutadania es va expressar en la manifestació que va transcórrer entre Gavà i Viladecans el 9 de juliol, de la que va informar elBaix.cat, convocada per la Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat, integrada per la PTP, CCOO i UGT, entre d’altres entitats, i que va tenir el suport de partits com ERC i En Comú Podem.

Font: ERC Viladecans

Fotografia. 20 minutos

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here