La llarga trajectòria de la comarca del Baux Llobregat en solidaritat amb el poble sahrauí i el Font Polisario, concretada en la vinguda de nenes i nens a diversos municipis de la comarca,  torna a tenir continuïtat aquest estiu, després de dos anys d’interrupció a causa de la pandèmia.

El programa “Vacances en Pau” de l’ACAPS ha tornat, doncs, a activar-se. Aquesta vegada adquireix una significació política especial després del canvi de posició del PSOE en el tema del conflicte del Sàhara Occidental, acceptant els plantejaments del Rei del Marroc; un canvi que la major part dels partits polítics han considerat una traïció al Front Polisario.

A Olesa de Montserrat es va celebrar una recepció dels infants a la Sala de Plens ( a la fotografia). Hi van assistir l’alcalde Miquel Riera, del Bloc Olesà, i la coordinadora de l’ACAPS a Olesa, Jacinta Folch. Cinc infants de 8 anys comparteixen el dia a dia amb les famílies acollidores d’Olesa, passen una revisió mèdica, participen a l’Escola Esportiva d’Estiu i fan excursions i activitats amb altres infants.

També Viladecans i Gavà han acollit 9 infants, nascuts l’any 2014. La recepció a Gavà es va celebrar a la sala d’actes i al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal.  L’alcaldessa socialista, Gemma Badia, va compartir una estona amb els nens i nenes i va destacar que “desperten la part més sensible d’un mateix al veure la vida tan dura que tenen”, sense fer cap referència a l’actitud del seu partit en relació al conflicte que provoca la “vida tan dura” d’aquests infants.

En total han vingut a Catalunya 272 infants en el marc del projecte “Vacances en Pau”, impulsat des de fa més de 20 anys per la Delegació del Front Polisario a Catalunya.

Fonts i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat i elBruguers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here