Ecologistes en Acció valora com una victòria dels moviments ecologistes que AENA hagi adjudicat les obres per enderrocar els pàrquings il·legals construïts en terrenys protegits del Delta del Llobregat, de les que elBaix.cat ja ha informat.

L’entitat ecologista va denunciar aquesta il·legalitat en una acció el 22 de maig d’enguany (a la fotografia), de la que elBaix.cat també es va fer ressò.

Els aparcaments que, segons el grup ecologista, no estaven previstos als plans d’ampliació de l’aeroport , que no havien estat sotmesos a cap Declaració d’Impacte Ambiental i que contravenien per tant tota la legislació de medi ambient, van ser construïts  impunement per AENA, i van destruir un espai natural protegit, a l’entorn de Can Sabadell, al municipi de Viladecans.

L’entitat DEPANA ja fa una dècada va remetre una queixa a la Comissió Europea per vulneració de la normativa comunitària. La Comissió va dictaminar, al febrer de 2021, que hi havia una il·legalitat.

Ecologistes en Acció, reclama, però, que la intervenció inclogui no només aixecar el ciment sinó també la restauració ambiental de l’ecosistema, i exigeix que es creï una comissió de seguiment per tal de valorar el procés de renaturalització.

Font i fotografia: Ecologistes en Acció

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here