Després d’anys de reivindicacions exigint la recuperació del corredor biològic de Can Sabadell, entre la zona humida litoral del Remolar-Filipines i els Reguerons, AENA inicia aquest dilluns 1 d’agost, les obres de renaturalització d’aquest espai que forma part de la Xarxa Natura 2000 i, que va ser ocupat per diversos aparcaments (a la fotografia)  que van trencar la connectivitat ecològica i van alterar els desguàs d’aquest àmbit.

Encarni García, tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de Viladecans i portaveu de Viladecans en Comú, destaca que les actuacions que ara s’inicien tenen com a objectiu restaurar l’espai de l’anomenat “aparcament VIP”, on s’haurà de retirar tot el paviment i elements constructius associats , restituir el traçat de la corredora de Can Sabadell i adequar el terreny per tal de garantir les condicions d’humitat i inundabilitat que facilitin la renaturalització d’aquest hàbitat on es plantaran algunes espècies pròpies de la zona per tal de potenciar la seva recuperació i la restauració de la seva funció ecològica.

Aquesta intervenció permetrà recuperar una zona de maresma d’aigua dolça de valor estratègic pel seu potencial per afavorir la connectivitat biològica i la conservació de la biodiversitat. Aquest connector, entre àrees protegides, és crucial per contrarestar la fragmentació d’hàbitats del delta del Llobregat i per afavorir la preservació de moltes espècies i organismes com insectes no voladors, amfibis, rèptils i micromamífers que estaven condemnats a extingir-se.

Els antics aparcaments de taxis, d’autobusos i el de visitants dels espais naturals també seran renaturalitzats en els propers mesos, donant compliment a les sentències judicials i al requeriment que va realitzar en el seu moment la Comissió Europea . Amb aquesta actuació s’aconseguirà  restituir els valors funcionals d’aquests espais i restaurar hàbitats  de gran interès per a la biodiversitat de Viladecans, del delta del Llobregat i de tot l’entorn metropolità.

Font: Encarni García, tinent d’alcalde de Medi Ambient i portaveu de Viladecans en Comú

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here