El Consell Nacional d’Units per Avançar, reunit el passat 28 de juliol, va acceptar anar en coalició amb el PSC a les eleccions municipals de 2023.

El diputat al Parlament i exconseller de CIU al Govern de la Generalitat, Ramon Espadaler (a la fotografia amb Miquel Iceta i Josep Antoni Duran i Lleida), secretari general del partit, ha qualificat l’aprovació per unanimitat de l’aliança, com a “positiva” perquè dona continuïtat als acords del 2017 i 2021 amb els socialistes catalans, uns pactes que” han donat fruits”. Ara, de cara a les eleccions municipals , ressalta que els ajuntament són la institució més propera a la ciutadania i afirma que volen esquivar tota mena de divisions que poguessin implicar la seva paralització.

L’acord atorga autonomia als representants locals a Catalunya i al Baix Llobregat tant d’un partit com de l’altre per tal de presentar candidatures conjuntes a les properes eleccions municipals. Els anteriors acords entre Units per Avançar i el PSC es van produir en les eleccions al Parlament de Catalunya i també es van donar el 2019 en alguns municipis puntuals, com Barcelona: ara s’estendran al màxim número de municipis possible .Encara no ha transcendit com afectaran a les candidatures de la comarca del Baix Llobregat.

Units per Avançar és el partit successor d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el vell partit democristià, que durant molts anys va formar part de la coalició Convergència i Unió (CIU) que encapçalava Jordi Pujol. El màxim dirigent del partit era Josep Antoni Duran i Lleida, que fou, durant un llarg període, portaveu del grup de Minoria Catalana al Congrés de Diputats. Duran i Lleida manté encara lligams amb Units per Avançar. L’actual líder del partit és Ramon Espadaler, que fou Conseller de Medi Ambient i d’Interior en diferents governs de CIU. Entre els dirigents de la formació es troben Albert Batlle, exmilitant del PSC, i Jaume Guardans Cambó.

Units per Avançar es defineix com un “partit polític humanista, catalanista i democristià”.

Font: Units per Avançar

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here