El barri de Can Vidalet, a Esplugues de LLobregat, va estrenar a finals de juliol el primer ascensor (a la fotografia) a la via pública del municipi. L’elevador, del que ja es pot gaudir aquest estiu, connecta el parc de Can Vidalet amb el carrer Cendres, a l’alçada del Complex Sociocultural i Esportiu (CSE) del barri.

Aquesta connexió, d’aproximadament un pis d’altura, no sols permet salvar aquest desnivell de manera accessible a totes les persones, sinó que a més obre un corredor de connexió des del cor del parc fins la plaça Blas Infante,  a través de l’espai obert entre el Camp Municipal El Molí i l’Escola Can Vidalet, i la rambla Verge de la Mercè. L’ascensor es tancarà a les nits per evitat actes vandàlics.

L’obra, amb un cost de més de 500.000 euros ha anat acompanyada de l’adequació de la part de parc pròxima al CSE, amb la creació d’un camí accessible a través de rampes, per al qual s’han utilitzat llambordes de la plaça Santa Magdalena que van ser retirades amb la reforma d’aquesta, i la plantació d’agapants, espècie caracteritzada per la seva bellesa i la seva resistència.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Diaz, va destacar que amb aquest primer ascensor a la via pública  “pugem el nivell de l’accessibilitat i fixem la cota zero entre espais importants de convivència”.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here