El passat dimecres, dia 3 d’agost, es va produir a la pedrera “Les Cubetes”, a Begues,  una forta explosió que es va sentir a tot el municipi. Tot i les explicacions de Cemex España Operaciones SLU, empresa encarregada de l’explotació del jaciment, l’Ajuntament ( a la fotografia) ha presentat una reclamació a la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya amb les dades a la mà de l’impacte acústic i sísmic de l’operació.

El consistori  reclama a la Generalitat mesures addicionals de control, un control independent que auditi totes les detonacions i una auditoria externa que certifiqui els possibles danys estructurals que puguin patir les edificacions de Begues Parc arran les explosions. També es demana una sessió informativa a la població sobre les causes i conseqüències de la detonació.

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, de Junts per Catalunya, ha traslladat “al Govern de la Generalitat la indignació, impotència i ingent malestar d’aquest consistori, en nom de tota la ciutadania de Begues, pes fets ocorreguts aquest dimecres, com a gota que fa vessar el vas d’una situació que fa dècades que patim”.

Font: Ajuntament de Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here