El tripulants de cabina de la companya Ryanair han convocat vaga des del 8 d’agost fins al 7 de gener.  Aquest conflicte es suma a la resta de problemes laborals i mobilitzacions que estan afectant a diverses companyies aèries aquest estiu.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que dirigeix l’exalcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez, ha decretat serveis mínims ’’entre el 34 i el 81 % , a Ryanair, a l’aeroport del Prat. Els serveis afecten als vols de la companyia nacionals, internacionals i de llarga durada. Segons el Ministeri els vols domèstics a territoris no peninsulars estaran protegits amb serveis que van des del 81 % a l’agost al 68 % a l’octubre. En les rutes entre ciutats peninsulars i estrangeres que tinguin un recorregut igual o superior a 5 hores en mitjà de transport alternatiu, els serveis mínims seran d’entre el 56 i el 60%. En els recorreguts peninsulars de menys de 5 hores en transport alternatiu els serveis mínims seran del 34 al 8%. La mesura afecta a tots els aeroports de l’Estat espanyol.

Acord entre Vueling i CCOO

En canvi, pel que fa al conflicte de Vueling, el sindicat CCOO ha arribat a un acord amb la companya per aplicar l’IPC del 2021 a les taules salarials, consolidant així l’augment del 6’5 %. També s’ha acordat l’equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels endarreriments de l’any 2022. CCOO destaca que l’acord és fruit de les mobilitzacions dels treballadors i treballadores de la companyia: arriba tres dies després de la concentració de 300 empleats a les oficines de Vueling , al Prat de Llobregat (a la fotografia). El sindicat majoritari entre els tripulants de cabina, Stavla, no s’ha sumat a l’acord i demana una millora superior a la pactada.

Fonts: Ministeri de Transports i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here