La gratuïtat dels abonaments de RENFE Rodalies i mitjana distancia decidit pel Govern central va provocant noves informacions.

Segons el Govern, es basaran en la creació d’un nou abonament gratuït per poder viatjar durant quatre mesos (setembre, octubre, novembre i desembre)  a canvi d’una fiança de 10 euros que es tornarà un cop esgotat el termini si es justifica que la persona usuària ha fet com a mínim 16 trajectes en Rodalies o mitja distància. En aquest darrer cas, la fiança serà de 20 euros.

En el cas del usuaris que tinguin títols multi-viatge mensuals, trimestrals o anuals, el Govern central els subvencionarà a les comunitats autònomes, com és el cas de la Generalitat. L’Estat subvencionarà la part de RENFE en el preu total d’aquests abonaments i a això s’hi afegirà el descompte del 30 % que va aprovar el Govern central fa més de dos mesos.

Aquest descompte serà aplicat per les CCAA però estarà subvencionat per l’Estat.

A partir d’ahir, 8 d’agost, RENFE ofereix una web pero poder sol-licitar l’abonament gratuït. Els usuaris el començaran a rebre a partir del 24 d’agost.

Font: Govern central

Fotografia de l’estació de Cornellà: Wikipedia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here