Aquest 10 d’agost es va obrir el termini per optar als ajuts de fins a 3.000 euros del Contracte Agrari de Collserola: es podran sol·licitar fins el dia 9 de setembre.

Aquestes subvencions tenen com a objectiu reconèixer i compensar la tasca que fa la pagesia al Parc Natural de Collserola que, a més de proveir-nos d’aliments, també és un servei essencial que ajuda a gestionar el territori i els seus ecosistemes i que, entre d’altres resultats, ajuda a minimitzar el risc d’incendi.

El Consorci del Parc Natural de Collserola i diversos ajuntaments del Baix Llobregat, com Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, el Papiol i Sant Just Desvern, a més dels de Barcelona, Cerdanyola, Sant Cugat i l’EMD Valldoreix, aporten un total de 75.000 euros a  aquesta convocatòria.

Aquest projecte innovador va començar com a prova pilot l’any 2021, dins el Programa Alimentem Collserola i en el marc del projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i aquest 2022 passa a ser un instrument estable i a créixer en el seu finançament.

Els projectes subvencionables han de respondre a alguna d’aquestes categories: Biodiversitat, Prevenció d’incendis, Infraestructura Agrària, Aliments de qualitat, Fertilitat de l’aigua o Impacte sociolaboral.

Font: Consorci del Parc de Collserola

Fotografia: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here