L’àrea metropolitana de Barcelona, que inclou bona part dels municipis del Baix Llobregat, podria aplicar restriccions d’aigua el setembre si  no plou. L’Agencia Catalana de l’Aigua  (ACA) assegura que, en tot cas, les mesures pera la reducció del consum no afectaran l’aigua de boca.

Segons declaracions de Samuel Reyes, director de l’ACA, a Catalunya Ràdio, no es pot descartar que es declari l’alerta per sequera a l’àrea metropolitana de Barcelona “a mitjans  o finals de setembre”, si no plou.

Reyes va explicar que si els nivells dels embassaments que alimenten la zona metropolitana es reduïssin per sota del 40 % per la falta de pluges caldria aplicar “limitacions” en l’ús de l’aigua, però que en cap cas afectarien l’aigua de boca. Reyes va recordar que sense les dessalinitzadores, i en concret sense la del Prat de Llobregat (a la fotografia), el percentatge dels embassaments estaria tres o quatre punts percentuals per sota.

Les limitacions que es podrien aplicar serien, entre d’altres, el reg de jardins dues vegades a la setmana, no poder netejar el carrer amb mànegues, una dotació màxima diària per habitant de 250 litres ( habitualment se’n utilitzen entre 115 i 130) i reduccions en l’agricultura, la ramaderia i determinades instal·lacions. Cal recordar que alguns municipis de la comarca, com Vallirana, ja s’han vist obligats a aplicar restriccions.

Reyes va recordar que la situació no és tan critica com la que es va viure el 2007 i el 2008, quan els embassaments estaven per sota del 20% ( ara es situen en el 42%).

Fotografia: ACA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here