La controvertida decisió del Levante- Las Planas d’abandonar Sant Joan Despí per anar a jugar al camp de la Bòbila, de Gavà, de la que havia informat elBaix.cat, ha estat modificada: l’equip continuarà jugant al seu camp.

El motiu del canvi de municipi era l’obligació de complir els requisits que la Primera divisió de la lliga femenina, a la que ha accedit l’equip de Sant Joan, exigeix als estadis on es diputa la competició i que el seu camp no compleix. Després d’anunciar a bombo i plateret que l’equip jugaria a Gavà i que l’Ajuntament d’aquesta ciutat presumís en un comunicat d’acollir futbol de primera divisió, les coses han canviat de forma sobtada.

La Junta del Levante- Las Planas ha anunciat en un breu comunicat que el seu primer equip femení exercirà tota la seva activitat professional en el seu camp habitual de Sant Joan Despí, el Municipal de Las Planes. Segons l’entitat “iniciem una temporada històrica per l’entitat i necessitem estar molt units per continuar fent més gran el nostre estimat club”.

L’Ajuntament de Gavà, que havia presumit de l’arribada del Levante- Las Planas, ha afirmat que “”entén i respecta la decisió i manté a disposició del club l’Estadi La Bòbila per si necessita fer-ne ús en un futur”. En canvi, l’Ajuntament de Sant Joan Despí “celebra l’anunci” que l’equip “continuarà jugant a la ciutat la temporada 2022-2023 mentre els requisits de la Lliga Iberdrola així ho permetin”. El consistori recorda que “aquesta era la voluntat de l’Ajuntament i dels veïns i veïnes”.

Segons ha informat TV3, sembla que el nou canvi d’ubicació ha estat possible per una acord amb la Lliga Iberdrola que ha atorgat una pròrroga d’un any al club per complir els requisits exigits. Caldrà veure ara si l’Ajuntament de Sant Joan Despí aprofitarà el temps afegit per adaptar el camp i convertir la decisió en definitiva.

La conclusió que es pot extreure de tot plegat, malgrat la manca d’explicacions detallades, és que la sortida de l’equip de Sant Joan Despí havia provocat malestar entre la ciutadania, especialment la del barri de Les Planes, fet que ha obligat a tothom a moure fitxa. La millor demostració de la precipitació de la decisió és que les jugadores del Levante- Las Planas porten tot el mes d’agost entrenant a Gavà.

Fonts:  TV3, Levante- Las Planas i Ajuntaments de Sant Joan Despí i Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here