La dreta agrària, bàsicament representada per la patronal Institut Agrícola Català de Sant Isidre, continua intentant desqualificar la proposta d’ampliació de la Zona ZEPA del Delta del Llobregat, anunciada a mitjans de juny, tal com va informar elBaix.cat, per la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

L’Institut, curiosament, utilitza l’expedient sancionador de la Comissió Europea que obliga a la protecció del Delta del Llobregat en sentit contrari al que persegueix la institució europea: segons assegura l’Institut en un comunicat, “la proposta no dona resposta a allò requerit per la CE, i això implicarà que aquesta segueixi endavant amb l’expedient sancionador”; no aclareix, però, què passaria si es fes cas de la reivindicació de l’Institut de no ampliar la zona ZEPA.

L’Institut Agrícola Català de Sant Isidre acusa el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, que dirigeix la consellera Jordà, d’haver-se instal·lat “en la mentida i la manipulació dels espais protegits com  a forma de fer política” i està perjudicant els ciutadans que viuen al territori en optar per la fórmula “més senzilla i contraproduent”, com és, al seu parer, ampliar milers d’hectàrees “sense cap control ni aval tècnic independent”.

La patronal agroalimentària i forestal mostra el veritable sentit de la polèmica quan afirma que es preveu “envair propietat privades”. Afegeix una declaració de clar contingut ideològic apuntant que l’empresariat està “acostumat “ a què es “trepitgin” els drets de les propietat privades “però tot té un límit”. L’Institut anuncia que farà aportacions en el procés de consulta pública sobre l’ampliació de la zona ZEPA.

En canvi, la dreta agrària reivindica la posada en marxa del “hub” agroalimentari proposat pels ajuntaments socialistes de Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat. Com es pot comprovar, l’aliança entre els poders econòmics i el PSC no es limita a l’ampliació de l’aeroport del Prat sinó que afecta tota la concepció sobre el futur del Delta del Llobregat i el Parc Agrari.

Font: ACN

Fotografia de Sant Isidre: Dolça Catalunya

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here