El deteriorament del servei d’autobusos gestionats per l’empresa Avanza als municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans, al Baix Llobregat Sud, va ser objecte de notícia constant els mesos previs a l’agost.

La Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat, integrada per entitats com la PTP o els sindicats CCOO i UGT, va encapçalar, tal com va recollir elBaix.cat,  les mobilitzacions de protesta que van culminar en la manifestació entre Gavà i Viladecans el passat 9 de juliol, que va rebre el suport de partits com ERC i En Comú Podem. Durant la mobilització es va demanar la dimissió del vicepresident de Transport, Mobilitat i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, que també és senador i primer secretari de la Federació del PSC del Baix Llobregat.

ERC de Viladecans, tan com va informar elBaix.cat, va decidir portar el tema al Síndic de Greuges, després d’haver recollit més de 1000 signatures de la ciutadania. Ara s’ha sabut que la nova Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas (a la fotografia) ha acceptat investigar el deteriorament del servei de bus al Baix Llobregat Sud, iniciant una actuació d’ofici.

La institució s’ha dirigit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d’exigir informació sobre diversos temes concrets que afecten l’operador d’autobusos. En concret el Síndic de Greuges hauria volgut conèixer les exigències incloses en el  contracte de concessió d’adjudicació del servei a Avanza el desembre de 2021 i quines actuacions de supervisió, inspecció i control ha portat a terme l’AMB. Aquest darrer aspecte, la manca d’actuació decidida de l’AMB per frenar el deteriorament del servei, és un dels temes que la PTP ( Associació per la Promoció del Transport Públic) ha denunciat amb més força.

Fotografia: ARA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here