Davant les amenaces constants que planen sobre el delta del Llobregat apareixen iniciatives que volen posar en valor aquest espai inigualable de la comarca del Baix Llobregat.

L’Agrupació Fotogràfica Prat i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, han convocat el 31è Concurs de Fotografia Delta del Llobregat.

La data límit per enviar les obres és el 31 d’octubre de 2022. El veredicte del jurat es farà públic el dia 19 de novembre, i l’acte de lliurament de premis se celebrarà el 15 de desembre.

Les imatges s’han de lliurar en format digitat, amb resolució de 300 píxels per polzada i una mida mínima de 1.000 píxels pel costat més curt i màxima de 1.920 píxels en el costat mes llarg, i pes màxim 2 MB. Les fotografies que es presentin a la categoria Instagram estan exemptes d’aquests requisits.

El Concurs s’estructura amb les següents categories:

  • Paisatgisme
  • Caça fotogràfica
  • Macrofotografia
  • Instagram

El Concurs va néixer l’any 1992, quan al Delta no s’havien desenvolupat les actuacions de sanejament de les aigües i les platges. Es volia desvetllar l’interès públic sobre la importància dels valors naturals del delta, estimular-ne la valoració social i afavorir el consens sobre la necessitat de conservar-lo.

Al llarg dels anys, el Concurs ha madurat i ha aconseguit amb escreix els seus objectius. No només ha llegat una col·lecció d’imatges excel·lents , sinó que ha ajudat a consolidar la fotografia de natura com una activitat de lleure cultural que apassiona moltes persones i que ajuda a establir lligams de coneixement  i estimació amb el territori.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here