El passat dia 1 de setembre van entrar en vigor les rebaixes del transport públic del 50 % en al majoria de títols i la gratuïtat total durant quatre mesos de Rodalies RENFE.

En Comú Podem va impulsar aquest dilluns, 5 de setembre, una acció de carrer d’àmbit nacional amb l’objetiu de difondre una de les mesures preses pel govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos: la gratuïtat dels serveis que depenen de l’Estat, com és el cas de Rodalies de RENFE.

Per poder informar a la ciutadania dels detalls d’aquesta mesura i de la rebaixa dels títols de transport metropolità, grups locals d’En Comú Podem van sortir al carrer per informar dels detalls de les mesures i copsar de primera mà les opinions dels veïns i veïnes.

L’acció va tenir lloc a diverses localitats del Baix Llobregat, inclosa la capital, Sant Feliu. A Sant Boi, on entre les 7 i dos quarts de 9 del matí, es va repartir material a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Boi i de Molí Nou, el portaveu parlamentari d’En Comú Podem, el diputat David Cid, (a la fotografia, amb militants del seu partit) va protagonitzar a les 8 del matí una roda de premsa, a l’entrada de FGC Sant Boi, al carrer Torras i Bages. A Molins de Rei, l’acció es va desenvolupar per la tarda, entre dos quarts de 6 i les 7 de la tarda, a l’estació de RENFE; es van repartir unes 300 revistes explicatives i hi va participar el diputat molinenc al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro

David Cid va recordar que “la rebaixa del preu del transport públic, impulsada per En Comú Podem, vol fer front a la inflació i lluitar contra l’emergència climàtica”, que són prioritats de la seva formació política.

Les opinions de Puigneró i Poveda. La ministra agafa el tren a Gavà

Quan al mes d’abril l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana, Ada Colau, dels Comuns, va plantejar que la crisi que estem vivint i l’increment de la inflació obligaven a rebaixar el transport públic i no tan sols el preu de la gasolina, tant Junts com el PSC la van criticar amb duresa i van menysprear la iniciativa. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, continua titllant de “populista” una mesura que es calcula que al Baix Llobregat beneficiarà a més de 300.000 persones. En canvi, el primer secretari del PSC de la comarca, el senador Antoni Poveda, que el mes d’abril va desqualificar la proposta de Colau, ha canviat d’opinió després de la decisió del Govern central i el mateix dia 1 d’aquest mes va publicar dues notes de premsa, una com a vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i una altra com a secretari comarcal del PSC, donant les gràcies “al govern de Pedro Sánchez” per una mesura que Poveda admet ara que permetrà a moltes famílies “estalviar una quantitat de diners molt important”.

D’altra banda, la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern central Raquel Sànchez, va agafar aquest dilluns el tren a Gavà, ciutat de la que havia estat alcadessa, i va fer el trajecte fins l’estació de Sants per tal de supervisar el funcionament de Rodalies en aquesta nova etapa, tot qualificant l’abonament gratuït com un “èxit”

Font i fotografia: Baix Llobregat En Comú i Molins En Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here