ElBaix.cat va ser un dels primers mitjans que el passat divendres, 9 de setembre, es va fer ressò de l’estrena de la cançó del castelldefelenc Alizzz (a la fotografia), ”Que pasa nen”, i també dels primers que la va qualificar d’himne al Baix Llobregat. El videoclip, gravat a Castelldefels, ha estat dirigit i produït per Felix Bollain i Rafa Castells.

L’impacte de la cançó els dies següents ha estat considerable: el sector més hiperventilat del nacionalisme la va considerar un exemple de lerrouxisme; en canvi, des de molts ambients es va opinar que la cançó constituïa una reivindicació de la comarca del Baix Llobregat, de la perifèria, enfront de les “culturetes” oficials.

La cançó va provocar des del primer moment tot tipus de reaccions a les xarxes. El reconegut artista madrileny C. Tangana va piular un “Visca el Baix Llobregat” que va portar al digital proper a Junts per Catalunya, Elnacional.cat, a titular que C.Tangana, al que presentava com “exnòvio de Rosalía”, havia fet un tuït en català “lloant una part de Catalunya”. Es nota que els hi cou. En canvi la revista Enderrock, que apareix citada satíricament a la cançó, s’ho va prendre millor i va destacar la noticia de la nova composició d’Alizzz, assenyalant que “plena de referències i picades d’ullet, és l’altra cara de la  moneda d’aquell Jenifer dels Catarres”.  L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va publicar a Instagram “TE MA ZO”, “Proposo una cimera de les elits culturals del Baix i el Besós”.

La lletra de Què pasa nen:

 • Anem per davant al sud de la ciutat
 • Vosaltres soneu avorrits i estirats
 • Portaré a Castefa 3 Grammys a l’any
 • Rosalía i Estopa, són del Baix Llobregat
 • Uhhhh
 • Sóc un choni ignorant
 • Un xarnego de perifèria
 • Uhhhh
 • Rodalies feta merda
 • A Enderrock no em poden veure
 • Què pasa nen, estic content
 • Les elits culturals som nosaltres també
 • Què pasa nen, estic content
 • Alcaldessa si us plau posi’m un monument
 • (…)
 • No em malinterpreteu això no va d’idioma
 • Abraçada a Cal Eril fent vanguarda a Guissona
 • Però em sento la Chanel català de segona
 • Burgesia intel·lectual podeu menjar-me la p—-
 • Tranquils sóc un bon nen, no encengueu les alarmes
 • Passo els dies treballant i caminant per la platja
 • Però oju si em molestes també sóc un macarra
 • Sóc la Jenny anant de xula i vacil·lant als Catarres
 • (…)

Fotografia. El Triangle

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here