Ciutadans sempre ha preconitzat la necessitat imperiosa de respectar la Constitució i l’Estatut en contra dels intents de l’independentisme d’apostar per un nou marc legal. Però aquesta fidelitat a la legalitat es veu que té excepcions.

En plena crisi del partit d’Inés Arrimadas (a la fotografia), que segons moltes prediccions és a punt de desaparèixer, l’agrupació de Ciutadans d’Esplugues de Llobregat va fer públic el dissabte, 10 de setembre, un comunicat del partit, que també s’ha distribuït en d’altres municipis catalans, anunciant que no assistiria a cap acte institucional de l’Onze de Setembre, per considerar que “segueix sent una festa nacionalista i excloent”. Ara bé, en els municipis on Ciutadans és al govern al costat del PSC van acceptar sense cap protesta que l’alcadessa de Sant Andreu de la Barca o l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires participessin en l’ofrena floral de Sant Boi de Llobregat.

Per tal d’explicar el seu  posicionament, Ciutadans anunciava en el comunicat que durant la Diada instal·laria carpes informatives en alguns municipis de la comarca, com Sant Joan Despí, Sant Boi, Viladecans i Olesa de Montserrat.

La part més curiosa del comunicat de Ciutadans és que reivindica que la Diada de Catalunya es celebri per Sant Jordi. Més enllà del desconeixement sobre el sentit de la festa de Sant Jordi que demostra tenir el partit, el que sobta en una força política que es diu constitucionalista és que sembla oblidar que l’Estatut d’Autonomia votat pel poble català l’any 2006 estableix en el seu article 8, que defineix “els símbols nacionals de Catalunya”, que “la festa de Catalunya és la Diada de l’Onze de Setembre”. Aquest punt és plenament en vigor i per modificar-lo caldria reformar l’Estatut d’Autonomia  i sotmetre la reforma a referèndum de la població de Catalunya, mecanisme del que Ciutadans no sembla ser massa partidari.

Font: Ciutadans- Esplugues de Llobregat

Fotografia: 20 Minutos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here