El sector crític d’ERC, agrupat sota el nom de  “Col·lectiu Primer d’Octubre”, és molt minoritari però es fa sentir. Coincidint amb els atacs que ha rebut Esquerra, especialment a l’entorn de la Diada Nacional, procedents de l’ANC, dels dos sectors de Junts i de la CUP, el Col·lectiu crític ha publicat un comunicat en el que demana que es rellevi al president del partit, l’exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras (a la fotografia), i la secretària general Marta Rovira.

L’escrit apareix en ple procés de renovació de la direcció que ha de culminar el 6 de novembre, abans que el partit celebri el seu congrés que s’ha avançat al gener. Segons el Col·lectiu Primer d’Octubre, Jonqueras i Rovira “mereixen un descans” després de ser al front del partit més de 10 anys. El comunicat recorda que els estatuts del partit no permeten superar els 12 anys en responsabilitats de direcció.

El Col·lectiu crític, en la seva Crida a la militància d’ERC, desqualifica el rumb del partit en la mateixa línia que ho han fet des de fora l’ANC i Junts per Catalunya. Anuncia també que presentarà una candidatura alternativa “amb cares noves”. Aquest sector va fer una crida a participar en la manifestació de l’ANC de la Diada Nacional en contra del posicionament del president de la Generalitat Pere Aragonès.

Font: Col·lectiu Primer d’Octubre

Fotografia: El Punt Avui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here