L’AMB posa en marxa el Programa Metropolità d’actuacions forestals (PMAF) dotat amb un pressupost de 400.000 euros anuals. El Pla està orientat a fer tasques de manteniment abans de l’època de màxim risc d’incendi forestal, entre els anys 2023 i 2024.

L’àmbit territorial abasta diversos municipis. De la comarca del Baix Llobregat hi ha els següents: Begues, Castelldefels, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, la Palma de Cervelló, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

La ciutat de Barcelona i l’àmbit de Collserola en queden exclosos a causa del tractament específic que tenen en relació amb la gestió i els pressupostos, i nomes s’han considerat els municipis amb més superfície forestal.

Els Ajuntaments poden presentar els seus projectes ( arranjament de camins forestals, rampes per a la sortida de fauna, creació de franges de protecció, i actuacions en relació a dipòsits de capacitat reduïda i hidrants) fins el pròxim 7 d’octubre, i les actuacions les executarà l’AMB durant l’hivern i la primavera.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here