Des de fa temps Cornellà de Llobregat és noticia per fets relacionats amb la inseguretat. Fa pocs dies, elBaix.cat informava sobre l’atac amb pals i objectes contundents protagonitzat per seguidors encaputxats de la UE Cornellà contra l’expedició del Castelló, que havia vingut a jugar al RCDE Stadium.

El passat divendres, 30 de setembre, dues famílies del barri de la Fontsanta,  van protagonitzar una discussió que va acabar en una baralla multitudinària ( a la fotografia) amb cops, en la que van aparèixer fins i tot armes blanques.

Els Mossos d’Esquadra es van veure obligats a desplegar agents de l’ARRO ( Àrea Regional de Recursos Operatius) per intentar aturar la confrontació. Els Mossos van detenir un dels participants que va intentar agredir-los. Es tracta d’un jove de 20 anys de nacionalitat espanyola. Va ser portat davant el jutge de guàrdia per un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. Unes altres 10 persones van ser identificades per la policia. Es van intervenir una desena d’armes blanques i un revòlver de salves.

Els Mossos van activar els serveis de mediació però alhora van reforçar la presència policial al barri.

Es detecta una preocupació creixent entre la ciutadania. No sembla que els esforços de l’alcalde  de Cornellà, Antonio Balmón, que atorga al tema de la seguretat un lloc preferent en els seus discursos, estiguin donant resultat. Mesures com la implantació de serenos o el reforç de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Urbana no són eficaces en casos com aquests.

Font i fotografia: El Nacional.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here