Fem Sant Andreu (ERC i Vecinos por el Cambio) ha escollit per aclamació el regidor i portaveu del grup municipal, Marc Giribet (a la fotografia), candidat a les eleccions locals de Sant Andreu de la Barca del 2023.

El procés de primàries va començar el 10 de setembre amb la posada en marxa d’una comissió electoral i la redacció del reglament de participació. El 27 de setembre Marc Giribet va ser nomenat per unanimitat com el cap de llista en ser la única candidatura presentada. Giribet ja va encapçalar la candidatura republicana l’any 2019.

Giribet va destacar que “a diferència de la candidata del PSC que és escollida a dit, jo m’he sotmès a dos processos per obtenir la confiança dels meus”. També va afegir que les decisions de Fem Sant Andreu “les prenem a Sant Andreu i no depenem de Madrid o Barcelona”.

El ja cap de llista d’ERC va posar-se com a objectiu “acabar amb el final de cicle del govern del PSC” ja que són “més de 40 anys del mateix govern i fa temps que Sant Andreu fa massa passos enrere”. Va lamentar que “el cine, oficines de bancs, empreses i negocis” tanquen perquè “ja no som un municipi atractiu”.

L’any 2019 Fem Sant Andreu-ERC va obtenir el 23’8 % dels vots i 6 regidories. El PSC va arribar al 42 % dels vots i 10 regidories. Ciutadans, amb el 12 %, en va tenir 3, i Podem, amb el 8’6 %, 2. Junts es va quedar a les portes del consistori amb el 4’2 % , igual que el PP (3’7%) i els Comuns ( 3’2%), que es van presentar per separat de Podem. El PSC va arribar a l’alcaldia gràcies a un polèmic pacte amb Ciutadans.

De cara el 2023, l’escenari és molt obert: el PSC, que ja va perdre la majoria absoluta amb l’alcalde Enric Llorca com a cap de llista, presenta ara l’actual alcaldessa, Ana Alba, que encara no ha passat per les urnes com a candidata a l’alcaldia i que figurava en el lloc número 10 l’any 2019. Ciutadans és en camí de desaparèixer i els seus vots se’ls disputaran PP, Vox i PSC. I d’altra banda, és previsible que Comuns i Podem es presentin de forma conjunta (separats van aconseguir prop del 12 %). També caldrà veure com quedarà la pugna pel vot independentista entre ERC i Junts, després de les convulsions d’aquests dies.

Font: Fem Sant Andreu

Fotografia: Ràdio Sant Andreu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here