L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha facilitat les dades de l’atur registrat durant el passat mes de setembre, en base a les informacions  facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.  A la comarca la taxa d’atur va baixar un 0’4 %, ja que 139 persones van trobar feina durant el mes de setembre. Ara les persones aturades són 35.541.

Les dades positives del Baix Llobregat, tot i que modestes, contrasten amb l’increment de l’atur a Catalunya en 3.373 persones, que ha suposat arribar als 354.318 aturats, amb una taxa  d’atur registrat del 9’4 %. La taxa a la comarca és ara del 9%.

El municipi on més s’ha incrementat l’atur és Abrera, amb un 3’9 % de pujada. En canvi, on més ha baixat és a Castellví de Rosanes, amb un descens del 12’3 %.

Com gairebé sempre, Martorell (amb una taxa de l’11’4%) i Sant Vicenç dels Horts (11’2 %) són els municipis amb més atur. Begues ( 5’6 %) i Sant Just Desvern (5’6 %) són les localitats en les que l’atur és més baix. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, ha experimentat una rebaixa de l’atur de l’1’5 % i la seva taxa es situa en el 8’1 %, clarament per sota de la mitjana comarcal.

Font i fotografia: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here