Aquest passat divendres, 7 d’octubre, el Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei va acollir la XXV Assemblea General Ordinària de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), l’organització que compareix amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) la representació del municipalisme del país.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) agrupa 945 dels 947 ajuntaments de Catalunya, així com els 40 consells comarcals, entre ells el del Baix Llobregat, el Conselh Generau d’Aran i les quatre Diputacions catalanes.

L’Assemblea va servir per validar l’activitat de l’entitat en el darrer any, des de la celebració de l’anterior assemblea a Vic el passat mes d’octubre del 2021, i per reclamar mesures concretes i un fons extraordinari a l’Estat espanyol per ajudar els ens locals davant l’augment de despeses produït pels majors costos energètics i la reducció d’ingressos arran de la reforma de l’impost de plusvàlua. En aquest sentit, els assistents van aprovar una resolució que fa evident la necessitat d’enfortir els ajuntaments per poder garantir un bon servei a la ciutadania.

Durant la sessió van intervenir el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz,  la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i la secretària general de l’ACM, Joana Ortega.

La premonitòria capsa de cartró del conseller Giró

Qui en aquells moments encara era conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, va intervenir en l’acte de cloenda. I ho va fer mentre es desenvolupava la votació de les bases de Junts per Catalunya sobre si el partit havia de continuar dins el Govern de coalició amb ERC o passar a l’oposició. Girò, que s’ha distingit per una actitud claríssima a favor de la permanència en l’Executiu va pronunciar una frase premonitòria: “Un conseller ha de ser previsor. Aniré a comprar uan d’aquestes capses de cartó per si de cas”, va dir.

Unes hores després, es coneixia el resultat de la consulta de Junts: amb una participació del 79’18 % de la militància, el 55’73 % va optar per deixar el Govern, i el 42’39 % per continuar formant-ne part. El conseller Giró haurà de fer servir la capsa de cartró.

Fonts: ACM i ACN

Fotografia: ACM

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here