Jaume Funes, el reconegut psicòleg i escriptor de Cornellà de Llobregat, presenta el proper dijous, 13 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Abacus, de Barcelona, el seu llibre “Quan la vida ens dol. Construir la salut mental i recuperar la felicitat” (Rosa dels Vents, 2022). Ho farà acompanyat de Montserrat Dolz, metge psiquiatra infantil i juvenil.

Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista, explica en una extensa entrevista sobre el seu llibre, publicada a VilaWeb el 23 de setembre, en relació a la pandèmia, que “Quan vivim una crisi fa la sensació que tot és nou, però la pandèmia ens ha posat davant el mirall i ens ha dit que la vida és fràgil i imprevisible i que la societat no és estable”.

Funes parla de la salut mental, un tema de plena actualitat, i ens recorda que “sempre hi ha hagut una batalla sobre si la salut mental és una qüestió individual o col·lectiva. A Barcelona , els índex de salut mental són diferents a Sarrià o a la Barceloneta. Si en un pis molt petit viuen moltes persones, on és la intimitat mínima per a un plaer elemental?”. I adverteix: “Reduint el grau d’explotació reduiríem una part significativa dels trastorns i malestars”.

Jaume Funes i Artiaga, veí de Cornellà de Llobregat, està especialitzat en el món dels adolescents i les seves dificultats socials. El seu primer llibre va ser “La nueva delincuencia infantil y juvenil” (1981) que va esdevenir un clàssic per aproximar-se al fenomen de la delinqüència juvenil amb visions superadores de la simple repressió. Els darrers anys ha publicat “Álex no entiende el mundo” i “Cal fer deures? Mares i pares que ajuden aprendre”. Ara, amb “Quan la vida ens dol” ens aporta més elements per ajudar-nos a reflexionar i entendre el que passa. Una mirada nascuda al Baix Llobregat que analitza la societat on vivim.

Font: VilaWeb

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here