El Govern central ja ha aprovat el projecte de Pressupostos de l’Estat del 2023, elaborats pel PSOE i Unidas Podemos. Ara s’hauran de tramitar al Congrés de Diputats.

Els Comuns del Baix Llobregat s’han congratulat en un comunicat d’aquesta aprovació inicial  i han destacat que “serveixen per a continuar impulsant des del govern de l’Estat, polítiques socials, feministes i ecologistes, treballant per dignificar els drets de la ciutadania en un context econòmicament tan complex com el que vivim en l’actualitat”.

La coordinadora dels Comuns del Baix Llobregat, Silvia López Valentín, ha assegurat que “ l’acord de pressupostos també representa un avenç en matèria de justícia tributaria, augmentant els impostos a les elèctriques, a la banca i a les grans fortunes, apropant-nos cada cop més a un sistema fiscal just i progressiu on els que més tinguin també siguin els que més contribueixin a la redistribució de la riquesa i es garanteixin les condicions de vida d’aquelles persones amb menys poder adquisitiu”.

Els Comuns posen en valor que els pressupostos repercutiran positivament en la comarca gràcies a les inversions incloses en l’annex dels comptes pel 2023 i que suposen més de 80 milions d’euros. En destaquen les aportacions en carreteres i Rodalies.

Aposta per la mobilitat sostenible

En l’àmbit de carreteres la despesa total aproximada és d’uns 12 milions  d’euros, dins dels que s’han de remarcar les obres per la millora de l’accessibilitat del’A-2 del Baix Llobregat, incloent-hi les obres per connectar la Ronda Litoral i la C-32, o les destinades a la implementació de carrils Bus-VAO a les artèries principals que porten a Barcelona.

Pel que fa a Rodalies, cal destacar els 30 milions destinats a millorar els accessos a l’Aeroport del Prat, i la integració urbana de Sant Feliu de Llobregat, la qual rebrà 41 milions d’euros per seguir amb les obres del soterrament de les vies de RENFE (a la fotografia).

Font: Baix Llobregat En Comú

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here