El passat mes de març, tal com ja va informar elBaix.cat, Alternativa d’Abrera i Abrera en Comú, que van obtenir per separat a les eleccions del 2019 més del 20% de  vots i 3 regidories, van constituir una nova organització amb el nom d’Alternativa en Comú. Des de llavors han celebrat diferents actes per copsar la situació als barris d’Abrera i ara fan públic el resultat de les trobades.

Els veïns i veïnes de Ca n’Amat, Les Carpes i Can Vilalba, els barris més allunyats del nucli urbà d’Abrera, s’han reunit amb la candidatura Alternativa en Comú, en diversos actes celebrats entre juny i octubre. El veïnat va expressar el seu malestar davant problemàtiques, moltes d’elles compartides, que el govern municipal no aborda.

Entre les queixes destaquen les relatives a la insuficiència de les tasques de manteniment i neteja, la insuficient  millora de la mobilitat entre els barris i el nucli urbà, els actes d’incivisme relacionats amb l’ús de contenidors, les conductes poc responsables en la tinença d’animals pel carrer o l’estat d’abandonament d’alguns terrenys i cases ( habitades o no). L’Ajuntament (a la fotografia) encapçalat per l’alcalde socialista Naharro no ha desenvolupat, afirmen, els plans de xoc que va prometre en relació al manteniment de carrers i voreres.

Alternativa en Comú denuncia en un comunicat “la manca d’actuacions urgents i planificades per part del govern municipal”. L’assemblea de la candidatura assegura que “la gent dels barris està cansada de les promeses incomplertes, d’anys d’immobilisme i d’absència flagrant d’inversions”.

El candidat a l’alcaldia d’Alternativa en Comú, José Andrés Martín, afirma que “hem escoltat als veïns i veïnes dels barris, els seus problemes i les seves propostes” i que “en uns mesos tornarem per treballar plegats un programa electoral realista que aporti solucions a l’immobilisme del govern del PSC i ERC d’aquests darrers anys”.

Font: Alternativa en Comú d’Abrera

Fotografia: Ajuntament d’Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here