La seu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, va acollir aquest dimarts, 11 d’octubre, l’acte de commemoració de la Patrona del Cos, la verge del Pilar (a la fotografia).

Enguany l’acte no ha tingut ni la tensió ni l’atencio mediàtica dels anys àlgids del procés independentista. Fins i tot, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, José Luis Tovar va assegurar que “prioritza” la cooperació i coordinació amb la resta de cossos policials, entre ells els Mossos d’Esquadra, per millorar els resultats en benefici de la ciutadania, i va destacar els excel·lents resultats en diferents operatius contra el tràfic de drogues, com l’operatiu Mikonos.

L’acte, presidit pel general Tovar i per la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, va comptar amb la presència del Director general de la Policia de la Generalitat, Pere Ferrer, i de diversos representants  del món polític i de la societat civil catalana. Va destacar el desembarcament del PP amb Alejandro Fernández, president del PP català, Jordi Alsina, coordinador del PP al Baix Llobregat, i la polèmica exdelegada del Govern central, María de los Llanos de Luna, actualment diputada al Congrés. També hi era l’alcaldessa socialista de Sant Andreu, Ana Alba. Per part del Cos de Mossos hi era el Cap del Cos, el comissari Josep Maria Estela.

Entre les persones condecorades, hi havia d’alguns comandaments dels Mossos, i l’actual ambaixador espanyol a Andorra, l’exalcalde socialista de Lleida, Àngel Ros.

Condecorat l’alcalde socialista del 2017

Té un significat especial el fet que també hagi rebut una condecoració l’exalcalde socialista de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca. Ell era alcalde de la ciutat durant els fets de l’1 d’octubre de 2017 i durant la injusta persecució judicial a la que una associació de familiars de guàrdies civil va sotmetre a diversos docents de l’Institut El Palau, als que l’actual equip de govern, integrat pel PSC i Ciutadans, continua sense reconèixer el partiment sofert i sense oferir-los cap acte de reparació, tal com han demanat altres grups municipals.

Font i fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here