La Plataforma Salvem l’Olla del Rei de Castelldefels denuncia que les al·legacions presentades contra la ZEPA per part de l’Ajuntament de la ciutat posarien en perill la viabilitat de l’espai natural.

Durant el mes de juliol de 2022, la Direcció General de Medi Natural va presentar la nova proposta d’ampliació de la zona ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus-Xarxa Natura 2000) on s’incloïa la protecció integral de l’Olla del Rei (a la fotografia). Aquesta inclusió responia a un treball de més de 4 anys de la Plataforma, ja que l’Ajuntament es va negar a demanar la protecció d’aquest espai com a zona ZEPA.

Les al·legacions que ara ha presentat l’Ajuntament, segons la Plataforma, proposen ampliar l’amplada de l’avinguda Pitort de 9 a 14 metres al llarg de més de 900 metres. L’ampliació implica entrar i destruir 5 metres dins l’espai natural al llarg de les dues vies. “Aquesta ampliació suposaria la destrucció de flora sensible i d’hàbitats d’especial interès, l’afectació del cicle de la vida d’animals protegits i la pèrdua de connectivitat ecològica entre el massís del Garraf i la resta del delta del Llobregat, posant en perill la mateixa viabilitat i supervivència de la zona ZEPA”.

La Plataforma denuncia que, tot i que l’Ajuntament afirma que presenta al·legacions “per millorar l’espai natural”, en realitat la seva proposta afectaria a 5.000 metres quadrats de la “L” de l’Olla del Rei, i suposaria la desaparició de zones molt delicades amb flora i fauna de gran valor.

El govern municipal de Castelldefels, encapçalat per l’alcaldessa socialista María Miranda, i del que forma part ERC, presenta, doncs, al·legacions contràries al projecte elaborat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que dirigeix la consellera Teresa Jordà, d’ERC. Aquesta polèmica és un episodi més de la batalla, de la que ha anat informant elBaix.cat, que confronta els ajuntaments socialistes del Delta amb la Generalitat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat sobre el futur del Delta i del Parc Agrari. Fonts de Movem Castelldefels han explicat que l’equip de govern no ha mostrat les al·legacions a l’oposició abans de presentar-les.

Font: Plataforma Salvem l’Olla del Rei

Fotografia: Wikiloc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here