L’Observatori comarcal del Baix Llobregat ha publicat les noves dades de l’Atles de distribució de renda de les llars elaborat per l’INE (Instituto Nacional de Estadística)  i ha fet difusió de les dades de la comarca (a la fotografia) .

Al 2020 hi havia al Baix Llobregat 24 seccions censals amb una renda mitjana neta per persona inferior als 10.000 euros anuals. Pel que fa a la renda mitjana neta per llar, entre el 2019 i el 2020 es passa de cinc a nou seccions censals inferiors als 25.000 euros anuals, concentrades especialment a Cornellà, el Prat i Sant Boi de Llobregat.

L’altra cara de la moneda: el nombre de seccions amb llars que superen els 50.000 euros anuals passa de 48 a 51, localitzant-se majoritàriament a Castelldefels, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat.

L’Atles també descriu les 24 seccions censals en les que el percentatge d’unitats de consum amb ingressos inferiors als 10.000 euros anuals supera el 27’5 % del total. La meitat d’aquestes seccions es troben a Cornellà, seguida de Martorell, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

Com es pot comprovar, els efectes de la crisi a la comarca van per barris.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Consell Comarcal del Baix llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here