Aquest dimarts, 18 d’octubre, va començar el judici per un cas d’assetjament escolar greu. Quatre joves vam comparèixer al Jutjat de Menors número 6 de Barcelona, acusats d’assetjar i agredir sexualment el Seregi, un company del Col·legi Verge del Roser de Vallirana.

D’acord amb la Llei de protecció dels menors i a petició de la Fiscalia la vista es celebra a porta tancada. Aquest dimarts van declarar els acusats, els testimonis, entre els quals, el pare i al mare denunciants, i la mateixa víctima

Tres dels quatre acusats es van negar a respondre les preguntes de l’acusació  i tots quatre es van declarar innocents. La víctima no va haver d’anar a la Ciutat de la Justicia, sinó que la Sala va poder escoltar el seu testimoni a través d’un vídeo enregistrat.

Els fets van passar el desembre de 2018. La víctima, amb síndrome d’Asperger, llavors tenia 13 anys. Després d’una etapa d’insults i amenaces un grup d’alumnes suposadament va cometre una agressió sexual contra el noi.

Segons explica la família (a la fotografia), els fets van passar al pati del centre concertat de Vallirana on tots estudiaven. La família va avisar el centre que el seu fill patia assetjament escolar cap el novembre de 2018, i la direcció assegura que ho va posar en mans d’inspecció.

Els agressors serien un grup de nois una mica més grans, de tercer d’ESO en aquells moments. L’haurien portat a una zona apartada del pati i l’haurien  agredit sexualment, segons va denunciar la família als Mossos d’Esquadra. Segons la mare, el centre no només no els va acompanyar durant el tràngol, sinó que va intentar silenciar l’alumne agredit. L’escola ha estat denunciada com a responsable civil subsidiari.

L’acusació particular  sol·licita 4 anys d’internament, ja que atribueix als acusats delictes contra la integritat moral, agressió sexual i violació d’un menor de 16 anys. La Fiscalia cita agressió sexual i un delicte contra la integritat moral, però no violació, i demana 3 anys d’internament pels quatre nois, que en el moment dels fets tenien entre 14 i 15 anys.

La família ha hagut d’esperar 4 anys fins que ha començat el judici, que podria durar uns tres dies. Vallirana ha viscut durant aquests anys diverses mobilitzacions de suport a la família (a la fotografia).

La mare del Sergi ha afirmat a TV3 que  “el judici també va pet tots els Asperger”

Font i fotografia: Noticies 324

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here