Aquest diumenge, 23 d’octubre, es portarà a terme la 5a edició de l’acció Platges Met, una jornada conjunta de sensibilització ambiental que tindrà lloc als vuit municipis del litoral metropolità i, en concret a la comarca, al Prat de Llobregat (a la fotografia), Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Un dels principals objectius és promoure les platges com a espais de natura i fer partícips els ciutadans i ciutadanes com a agents actius en la gestió integral d’aquests espais públics. El passat mes de juny l’AMB va rebre el guardó New European Bauhaus Prize, atorgat per la Comissió Europea, que reconeix la participació ciutadana en la conservació dels espais dunars.

L’acció Platges Met, que s’emmarca en el 16è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, està organitzada i promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb els ajuntaments del litoral.

Les activitats d’aquest diumenge, que es faran de manera simultània, estan destinades a públics de tota mena i de totes les edats.

Entre les accions previstes destaquen plantacions de dunes a Castelldefels i Gavà, descoberta de les espècies de tortuga que arriben a les nostres platges, amb la participació del CRAM, al Prat, i un itinerari guiat per experts als espais dunars de la platja del Remolar de Viladecans.

Les activitats aquest any ja no requereixen inscripció prèvia, tret de la descoberta de les tortugues al Prat de Llobregat .

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here