Segons ha pogut saber elBaix.cat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) imposarà dimarts una multa de 300.000 euros a l’empresa UTE AVANZA MOVILIDAD INTEGRAL SLU Y VIGUESA DE TRANSPORTES SL, per incompliments en l’execució del contracte de servei públic de transport públic col·lectiu urbà de viatgers entre Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona i altres municipis.

Entre les Clàusules Administratives de la concessió que l’empresa no hauria complert destaquen:

  • La no substitució dels vehicles adscrits al servei que no puguin ser reparats i prestar servei en les condicions establertes. En conjunt, durant el mes de juliol hi va haver una mitjana de 23 vehicles provisionals no operatius.

 

  • La no disponibilitat efectiva de manera recurrent de la rampa d’accés al vehicle, ja sigui per raons mecàniques o lligades al personal ( per exemple el no accionament manual per part del personal de conducció del vehicle o del personal d’atenció a les persones usuàries, en aquells vehicles on l’accionament manual és possible).

Prenent en consideració la gravetat i la tipologia dels incompliments, l’AMB quantifica en 165.400 euros l’incompliment relatiu a la no disponibilitat efectiva de manera recurrent de la rampa d’accés dels vehicles, i en 171.371 euros l’incompliment relatiu a la falta de disponibilitat de la flota.

Una conseqüència de la lluita ciutadana

El pèssim servei d’autobusos al Baix Llobregat Sud va provocar les protestes de les persones usuàries i la creació de la Plataforma per un Servei digne de Bus, integrada per la PTP, la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, Catalunya Camina, ECOM, i els sindicats CCOO, UGT i CGT. El 9 de juliol va tenir lloc una important manifestació entre Gavà i Viladecans (a la fotografia), de la que va informar elBaix.cat. Sembla que les mobilitzacions comencen a donar fruits. Lluís Carrasco, delegat de la PTP ( Associació per a la Promoció del Transport Públic) al Baix Llobregat ha declarat a Catalunya Ràdio que celebra la sanció a Avanza però ha recordat que els incompliments continuen i que el servei encara es presta amb moltes deficiències.

Fotografia: Plataforma per un servei digne de Bus al Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here