L’Ajuntament de Castelldefels rebutja el Mapa del soroll de l’Aeroport del Prat que no el considera municipi afectat. El Mapa, publicat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana al BOE el passat dia 4 d’octubre, indica que Castelldefels no és un municipi afectat pel soroll dels avions, fet que el Consistori de la ciutat considera “totalment fals”.

L’Ajuntament mostra el seu “total rebuig” al Mapa Estratègic del Soroll de l’Aeroport, els resultats del qual mostren que Castelldefels no està entre els municipis perjudicats, fet que no es correspon amb la realitat que viuen els milers de veïns i veïnes que pateixen l’impacte acústic.

Les xifres del Mapa, segons l’Ajuntament, són el resultat d’haver escollit un escenari de vols en plena pandèmia, l’any 2021, on l’aeroport va registrar un dràstic descens del 64’23 % en el nombre total de vols, cosa que va permetre operar fins a mitjans d’any en configuració nocturna de pistes creuades durant tot el dia, és a dir, sense afectació al territori.

L’Ajuntament va fer arribar a la Direcció General d’Aviació Civil, del Ministeri de Transports, la seva “indignació i condemna davant d’unes dades que mostren una realitat totalment distorsionada”.

Els fets són sorprenents si tenim present que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, és la socialista Raquel Sánchez, que ha estat alcaldessa de Gavà, i que coneix perfectament l’impacte acústic que provoquen els avions. Però ni aquest fet ni la militància compartida amb l’alcaldessa de Castelldefels han servit de moment per modificar la situació,

Font i fotografia: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here