Acte del PSC a Sant Feliu de Llobregat, aquest divendres, dia 21 d’octubre. Al Centre Cívic Les Tovalloles, unes cinquanta persones van assitir a la taula rodona titulada “Parlem de pensions i del pla de xoc social de Pedro Sánchez”.

Hi van intervenir les regidores santfeliuenques, Margarita Llongueras i Lourdes Borrell, i una destacada membre del grup parlamentari socialista al Congrés de Diputats: Mercè Perea, portaveu socialista del Pacte de Toledo i exregidora de l’Hospitalet. Tot i estar anunciada, no hi va assitir la també diputada al Congrés, Sònia Guerra.

El míting, destinat a explicar les polítiques del PSOE, es produïa, però, en plena crisi dins el grup parlamentari socialista del que formen part Perea i Guerra. La decisió del PSOE d’aturar la tramitació del projecte de Llei Trans que impulsa la ministra d’Igualtat, Irene Montero, d’Unidas Podemos, ha causat un daltabaix dins el partit socialista.

La denominada Llei Trans ha provocat, segons diversos mitjans, una divisió del PSOE en dues parts fins el punt que la direcció del grup parlamentari va intentar la setmana passada convocar una reunió interna per mirar de solucionar les diferències, però, davant la magnitud de les opinions  confrontades, va decidir guanyar temps. L’opció de sumar els vots del PSOE als del PP per tal de retardar la tramitació, trencant l’acord amb Unidas Podemos de que el text legal estaria aprovat abans no acabi l’any pel tràmit d’urgència, ha encès encara més els ànims.

I ha saltat la noticia: la referent transexual i exdiputada del PSOE a l’Assemblea de Madrid, Carla Antonelli (a la fotografia), tot un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI, ha fet públic que estripava el carnet del PSOE i abandonava el partit. Segons Antonelli, dins el PSOE no hi havia cap problema en relació a aquesta qüestió fa un temps i “no és possible que llavors no fos un problema i que ho sigui ara que el Ministeri d’Igualtat el porta Podemos”. La ja exmilitant del PSOE denuncia que el partit “s’ha deixat arrossegar per un grup de persones que miren pel seus interessos particulars”.

Mal moment va triar el PSC de Sant Feliu per explicar les polítiques de Pedro Sánchez.

Fonts: PSC- Sant Feliu de Llobregat i elDiario.es

Fotografia: El Diario

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here