Uns dies després que el 19 d’octubre hagi entrat en vigor la nova Llei estatal de Memòria Democràtica, que suposa un gran avenç en relació a la del 2007, i que s’hagin identificat les restes de la dirigent mallorquina del Partit Comunista, Aurora Picornell (a la fotografia), assassinada pel franquisme l’any 1937, la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat acollirà, aquest dimecres, 26 d’octubre, la Jornada comarcal de Memòria Democràtica al món local. Està organitzada per la Xarxa Memòria Democràtica del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals (CECBLL), el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

A dos quarts de 10 del matí, el conseller de Cultura, Medi Ambient i Memòria Democràtica del Consell Comarcal, Jordi Carbonell, realitzarà la presentació de la jornada.

A continuació, Martí Marín, historiador, professor i escriptor, farà la ponència central que porta per títol : Politiques Públiques de Memòria Democràtica. Metodologia i experiència”.

A les 11, tindrà lloc una Taula d’experiències comarcals, presentada per la historiadora i exdirectora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Maria Jesús Bono. Intervindran regidores i regidors dels Ajuntaments del Prat de Llobregat, d’Abrera, de Sant Feliu de Llobregat i de Gavà.

La cloenda anirà a càrrec de Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Font: CECBLL

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here